Loading...
 
 • Επιφυλακτικές για τις τελικές διατάξεις είναι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις της χώρας σε ότι αφορά τα μέτρα για το φάρμακο στο σύνολό τους, καθώς οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα ορίσουν και τις τελικές επιπτώσεις στον κλάδο.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της Υγείας θα δώσουν το παρόν στο HealthInnovation Conference (#hic17), στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την καινοτομία στο χώρο της υγείας. Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι νέες φαρμακευτικές και ιατρικές τεχνολογίες, που εισέρχονται στην αγορά υγείας και αναμένεται να αλλάξουν τη ζωή μας.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Ημερίδες / Συνέδρια
   
 • Επιπλέον 3% στο ποσοστό κέρδους, μέσω εκπτώσεων, για κάθε 10 ποσοστιαίες μονάδες αύξησης της χορήγησης γενοσήμων πάνω από το 25%, δίνει το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Ημερίδες / Συνέδρια
   
 • Ένας στους δύο φαρμακοποιούς στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής κόπωσης, καθώς και απώλειας ενέργειας και διάθεσης (συναισθηματική εξάντληση). Ταυτόχρονα ένας στους τέσσερις εμφανίζει χαμηλά επίπεδα αίσθησης ικανότητας να προσφέρει στο χώρο εργασίας του (προσωπική επίτευξη). Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την εργασία με τίτλο «Burnout among community pharmacists in Greece», την οποία εκπόνησε ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά αλλά και στην ελληνική οικονομία δίνει η σουηδική Βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi, η οποία ανακοίνωσε χθες στην Αίγλη Ζαππείου τον δυναμικό της ερχομό, παρουσία μάλιστα εκπροσώπων του ΣΦΕΕ αλλά και Συλλόγων Ασθενών.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Επιχειρηματικά Νέα
   
 • Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από Ιατρικούς Συλλόγους και Ενώσεις.  Χθες ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση και από σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεκινά συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία.

  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ιατρικά αέρια, που έχουν χαρακτηριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως φαρμακευτικά προϊόντα,  «κυκλοφορούν» στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς την απαραίτητη άδεια ….κυκλοφορίας, όπως προκύπτει από έγγραφο του ΕΟΦ.

  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Την χειρουργική του ποδιά φόρεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης την Τετάρτη και συμμετείχε σε τρία χειρουργεία στο Νοσοκομείου Ζακύνθου με στόχο να διαψεύσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ζακύνθου που αμφιβάλλουν για την αρτιότητα των χειρουργείων.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Βρετανοί επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά το κύτταρο του ζυμομύκητα, εισάγοντας σε αυτό άλλα γονίδια μύκητα και έτσι παρήγαγαν μόρια πενικιλίνης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.
  Τετάρτη 24 Μάι 2017
  Επιστημονικά Νέα
   
9 Αντικείμενα. Σελίδα 1/1
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι